Ruys Groep en Cold Care Group bundelen de krachten

Apeldoorn, 18 december 2023 – De Ruys Groep, specialist en marktleider in bedrijfsvloeren, zal toetreden tot de Cold Care Group. Hiermee bouwt de Cold Care Group verder aan de internationale positie in de bouw van geconditioneerde bedrijfsruimten en de missie om klanten altijd hoogwaardige kwaliteit en maximale flexibiliteit te leveren.

Tot de Ruys Groep behoren zeven gespecialiseerde bedrijven, die toonaangevend zijn in efficiënte en duurzame bedrijfsvloeren. Veel internationale voedselverwerkende bedrijven kennen, hebben of willen een Ruys-vloer. Bij voorkeur mét de inventieve afwateringssystemen en hygiënische wandbescherming, die direct geïntegreerd en gemonteerd kunnen worden in het ontwerp. Er is jarenlange ervaring met de levering van bedrijfsvloeren in landen zoals België, Duitsland, Amerika, Spanje, Italië en Noord-Afrika. 

Zowel de Ruys Groep als de bedrijven binnen de Cold Care Group zijn sterk vertegenwoordigd in de voedselverwerkende industrie. Door deze bedrijven samen te voegen ontstaat er een prachtige synergie tussen de vloeren enerzijds en de geconditioneerde ruimtes anderzijds. Zowel in de nieuwbouw maar zeker ook in renovatie zijn we een uitermate sterke, flexibele en efficiënte partner voor onze klanten. Ik ben zeer verheugd dat wij de Ruys Groep toe mogen voegen aan onze Group én dat Hendrik Ruys en zijn directieteam, samen de dagelijkse leiding van de groep voortzetten. Ik zie enorm uit naar de samenwerking.” Aldus Ben Claaszen, CEO Cold Care Group.

Melvin Sie, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Cold Care Group en partner bij NewPort Capital. Vult aan; “Met de uitgebreide kennis en internationale ervaring van de Ruys Groep is deze ´krachtenbundeling´ een absolute versterking voor de Cold Care Group. Bovendien voelen de vakspecialisten van de Ruys Groep zich al praktisch collega’s van de inmiddels bij de Cold Care Group aangesloten bedrijven. Ze werken al jaren nauw samen op toonaangevende projecten en weten precies hoe ze gedurende het bouwproces efficiënt op elkaar kunnen aansluiten.”

Over Cold Care Group

De Cold Care Group is dé absolute marktleider in de bouw van grootschalige geconditioneerde ruimten. Met een oplossingsgerichte en proactieve werkwijze verzorgen zij maatwerk bij het ontwerpen en bouwen van geconditioneerde ruimten voor de farmacie, gezondheidszorg, voedingsmiddelenindustrie, distributie- en transportsector. Naast de toevoeging van de Ruys Groep, bestaat de Cold Care Group in Nederland uit: K.I.M. Nederland, Roma Nederland, De IJzeren Man, Stinstra Kozijnen & Projecten, Cold Door Solutions en VIB Isolatietechniek. In België en Frankrijk is de Cold Care Group actief met Isocab-Construct, Hosa en Isocab Cleanroom Construction. www.coldcaregroup.nl

Over de Ruys Groep

Ruys Groep, eveneens gevestigd in Apeldoorn, heeft zich de afgelopen 50 jaar bewezen in advies en realisatie van efficiënte en duurzame bedrijfsvloeren. Met de dochterondernemingen Ruys Vloeren, SR Vloeren, De Bedrijfsvloer, DR Flexjoint, AS Vloerwerken, RS Maatwerk en MR Vloeren, die verspreid door Nederland en België gevestigd zijn, wordt gezorgd voor synergie in vloeren expertise; voor ieder uniek project wordt de best passende totaaloplossing gerealiseerd. www.ruysgroep.nl